Rood
De kleur rood geeft een gevoel van bescherming, kracht en energie. Het springt direct in het oog en trekt meteen de aandacht van de toeschouwer.
Click Here
Blauw
De kleur blauw heeft een kalmerend effect en verlaagd de hartslag. Het wekt een gevoel van betrokkenheid en betrouwbaar op.
Click Here
Geel
De kleur geel bevordert de creativiteit en stimuleert denkprocessen. Geel valt op en trekt meteen de aandacht van de toeschouwer.
Click Here
Paars
De kleur paars straalt individualiteit uit. Lichaam en geest worden gestimuleerd.
Click Here
Groen
De kleur groen heeft een kalmerend en ontspannend effect. In interieurontwerp spelen groene tinten een belangrijke rol.
Click Here
Zwart
De kleur zwart bevordert de wil om te presteren en ambitie. Het veroorzaakt een gevoel van elegantie en kalmte.
Click Here
Mix
Een mix van kleuren met elk hun unieke eigenschappen.
Click Here
Previous
Next

Bij een Lemmens is er meer dan je ziet...

Mijn werken zijn een weerspiegeling van mijn zoektocht naar een combinatie van realisme en mystiek verwerven in een abstract spel van kleuren, waarbij de details van deze kleuren en paletstreken met een enorm gevoel voor detail verder worden uitgewerkt met penseel. De werken tonen een realistisch gegeven in een abstract geheel waarbij de fantasie van de kunstliefhebber wordt geprikkeld zowel door de vormgeving als door de diversiteit van de gekozen kleuren. Door een speling van abstracte kleuren waarin realistische figuren hun weg vinden, wordt de toeschouwer meegenomen in een magische zoektocht vol bruisende en krachtige emoties.

Het is mijn bedoeling u de weg te wijzen naar de start van deze zoektocht, waarbij het kunstwerk zich steeds meer en meer zal openbaren in een vloedgolf van persoonlijke ontdekkingen. De werken geven de toeschouwer de kans zich te laten leiden door zijn eigen emoties en eigen accenten die op ongeëvenaarde wijze een blik werpen in het hart en de leefwereld van de kunstenaar.

Handtekening

Voor de echte speurneuzen heb ik een verborgen handtekening, een vork op elk gecreëerd doek verstopt. Deze geeft de toeschouwer de kans om zich op symbolisch figuurlijke wijze vast te prikken op het werk waardoor de realistische figuren zich, binnen de abstractie van kleuren, als dan niet meteen zichtbaar, ontplooien tot grote verwondering van de kunstliefhebber.

De toegankelijkheid van de werken wordt mee bepaald door een bewust gecreëerd spel waardoor de beleving ban mijn kunst een hogere dimensie bereikt. Op deze manier geef ik een hulpmiddel binnen mijn eigen creaties en houdt het de aandacht van de kijker vast die vooral op zoek gaat naar de betekenis van wat hij ziet, denkt te zien en vooral wil zien.

Ik tracht steeds opnieuw verassende werken te creëren die doordringen tot de diepste emoties van de kunstliefhebber die op een magische wijze en zeer diepgaand zichzelf gaat verliezen in ‘Lemmens’ kunst. De VORK is hierbij de leidraad in de zoektocht naar uiterlijke schoonheid die de weg naar de innerlijke beleving opent.