Rood
De kleur rood geeft een gevoel van bescherming, kracht en energie. Het springt direct in het oog en trekt meteen de aandacht van de toeschouwer.
Click Here
Blauw
De kleur blauw heeft een kalmerend effect en verlaagd de hartslag. Het wekt een gevoel van betrokkenheid en betrouwbaar op.
Click Here
Geel
De kleur geel bevordert de creativiteit en stimuleert denkprocessen. Geel valt op en trekt meteen de aandacht van de toeschouwer.
Click Here
Paars
De kleur paars straalt individualiteit uit. Lichaam en geest worden gestimuleerd.
Click Here
Groen
De kleur groen heeft een kalmerend en ontspannend effect. In interieurontwerp spelen groene tinten een belangrijke rol.
Click Here
Zwart
De kleur zwart bevordert de wil om te presteren en ambitie. Het veroorzaakt een gevoel van elegantie en kalmte.
Click Here
Mix
Een mix van kleuren met elk hun unieke eigenschappen.
Click Here
Previous
Next

Het begin van iets mooi

Leo Lemmens werd geboren te Mortsel- Antwerpen (België- Europa) op 25/6/1949. De broer van zijn moeder, Louis Vermeiren, was een beroepskunstschilder in de streek van Hamme, Oost-Vlaanderen (België-Europa). Na het middelbaar onderwijs studeerde Leo sierkunsten en illustraties aan het Hoger Instituut St. Lucas te Brussel (België-Europa). Hij combineerde dit met een opleiding grafiek/publiciteit aan de academie van Kontich bij Antwerpen (België-Europa). Tevens volgde hij schilderkunst aan diezelfde academie waar hij Staf Van Elzen, een kunstschilder uit  Antwerpen (België-Europa), en Alex De Mulder als lesgevers had. Leo ontpopte zich als een van de betere leerlingen.

Leo was lid van diverse kunstkringen en stond vermeld in het boek der jonge Vlaamse Kunstenaars (’69). In 1970 kreeg hij de prijs der jonge Antwerpse kunstenaars. Leo exposeerde gedurende diverse jaren in tal van galerijen in Antwerpen en Mechelen (België-Europa). In het jeugdatelier te Mortsel bij Antwerpen (België-Europa) was Leo actief als lesgever in de schilderkunst.

Beroepsmatig is Leo steeds bezig geweest met kleuren, tekenen en het ontwerpen van diverse opdrachten dit vanuit zijn functie als grafisch ontwerper en scanner operator. Leo is  tevens een zeer goed portretschilder. De wijze waarop mensen, paarden en honden natuurgetrouw tot leven komen, is zeer uitzonderlijk en spreekt heel veel mensen aan. De gemeente Zandhoven (België-Europa), de vorige woonplaats van Leo, heeft 2 werken gekocht van Leo, dit ter verfraaiing van het toen nieuwe  gemeentehuis.

Magisch abstract realisme

Na diverse jaren is Leo zijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Zijn huidige werken (acryl op doek) zijn een weerspiegeling van zijn zoektocht naar een combinatie van realisme en mystiek verweven in een abstract spel van kleuren, waarbij de details van deze kleuren en paletstreken met een enorm gevoel voor detail verder worden uitgewerkt met penseel. De werken tonen een realistisch gegeven in een abstract geheel waarbij de fantasie van de kunstliefhebber wordt geprikkeld zowel door de vormgeving als door de diversiteit van de gekozen kleuren.

Door een speling van abstracte  kleuren waarin realistische figuren hun weg vinden, wordt de toeschouwer meegenomen in een magische zoektocht vol bruisende en krachtige emoties. Het is de bedoeling van Leo de toeschouwer de weg te wijzen naar de start van deze zoektocht, waarbij het kunstwerk zich steeds meer en meer zal openbaren in een vloedgolf van persoonlijke ontdekkingen, die een gevolg zijn van de enorme creativiteit waarmee de werken worden gerealiseerd.

Prestaties

Een tentoonstelling van zijn werken in Antwerpen in mei 2008 (Galerij Theo) was een echt succes, Prins Laurent , jongste zoon van onze koning Albert II, bezocht de tentoonstelling en was zeer enthousiast over het werk van de kunstenaar.

In 2009 won Leo de publieksprijs tijdens de tentoonstelling “Palm art Award” in Leipzig, Duitsland (art-domain gallery).

Ook in 2009 werd één van zijn werken tentoon gesteld op Governors Island (New Island festival-wind nomads-SLEM production),

En in 2011 zal galerij ‘Hangar 311‘ (Mechelen-België) waar hij reeds in 2009 exposeerde, een duo-tentoonstelling organiseren voor Leo Lemmens end New Yorkse artieste Amy Swartelé.